söndag 14 oktober 2007

Blod i ögat

Mitt högra öga blev blint i maj. Doktorn sa att man måste operera. Glaskroppen skulle bytas mot vatten. Nästan helt riskfritt sa han, och va bra det skulle bli med vatten istället för en glaskropp! Men jag trodde inte riktigt på den gode doktorn. Varför skulle Gud ha givit mig en glaskropp om det nu är bättre med vatten? Denna fråga ställde jag till den gode doktorn, men då blev han stött och sa att han inte hade tid för mej nå' mera. Nu, efter 5 månader, har min syn återvänt. Blodet i ögat har försvunnit. Vilken tur att jag inte trodde på den gode doktorn! Undrar om jag skall anmäla denne bondfångare till någon myndighet? Han var antagligen inställd på att få mera pengar till sin avdelning, och ju fler operationer, desto mera anslag. Jag kanske skulle kolla upp med några andra källor, ifall det är vanligt att en blödning i ögat läker av sig självt. Min gissning är att så är fallet.

En gammal skäggig gubbe blir aldrig bemött med den respekt som han förtjänar. Dessa unga doktorer och andra välutbildade människor, dom tror att dom är så mycket klokare än en gammal skäggig gubbe. Men dom har inte tänkt tanken, att en dag blir dom själva en gammal skäggig gubbe. Försvinner deras egen klokhet då, när det grå skägget växer fram? Blir dom allt dummare, ju äldre dom blir? Ju fler böcker dom läser, ju fler erfarenheter dom skaffar sig, desto dummare blir dom? Dessa ungdomar, de har inte insett sin egen begränsning ännu.

Jag kunde tala om för dem, att jag har en utbildning som är mycket längre än deras egen. Jag har doktorerat. Jag har livserfarenhet från ett långt liv. Jag läser massor av böcker. Men jag är en gammal skäggig gubbe. Alltså får jag inte den respekt som jag förtjänar.

Nu tänker du säkert, min käre läsare, att jag borde klippa och raka bort mitt skägg. Men under skägget är huden rynkig, så jag tror inte att det skulle bli någon förbättring. Bäst att acceptera livet som det är. Inte ta råd från korkade unga läkare. Tänka själv. Skratta i smyg åt dom fisförnäma korkskallarna.

1 kommentar:

Erika sa...

jag har en blödning i mitt öga nu, mitt i gula fläcken, jag skulle göra allt för att få en operation nu, jag har haft min blödning i 3 månader, men det går inte att göra ngt åt det. min blödning kommer antagligen inte att försvinna heller, utan kommer bli en ärr bildning eller ngt, och jag kmr aldrig kunna få tillbaka min ursprungliga syn, det här är min andra blödning på 1 år, och jag är bara 15 år än så länge. vad jag vill komma till är att blödning i ögona är förjävligt, om du nu haft en, förstår du mig antagligen.