torsdag 2 augusti 2007

Anna Sjödin är ett offer för en sjuk rättsapparat

En artikel i DN och även i Svd tar upp en påstådd skandal inom SSU. Man påstår att det har fuskats med bidrag, och sen drar man paralleller med ordningsvakters misshandel av Anna Sjödin.
Det är fel att dra upp Anna Sjödin som ytterligare ett exempel på fusk inom SSU. Anna Sjödin är ett offer för vår sjuka rättsapparat. Hon blev attackerad av ordningsvakter enbart av den anledningen att hon och hennes kompis hade druckit alkohol (serverad på just den klubben som vakterna var anställda på!). Anna Sjödin dömdes till dagsböter, eftersom tingsrätten satte mera tilltro till ordningsvakternas berättelser. Sen blev Anna Sjödin nekad prövning i nästa instans. Anledningen till detta är att man inte kan överklaga en tingsrättsdom gällande dagsböter. Jag hoppas att Anna Sjödin kämpar vidare för en ändring av detta missförhållande: man måste kunna överklaga till hovrätten, även om man "bara" fick dagsböter!

5 kommentarer:

Daniel Dudek sa...

Så du litar hellre på en fyllekaja som Sjödin än ordningsvakterna, personalen på crazy horse samt polisen? Alla de nämnda har lämnat mycket likartade berättelser.

Mats Ceder sa...

Anna Sjödin är inget än en oansvarig fyllekärring som trampade i klaveret ordentligt och får ta konsekvenserna av det. På dig verkar det som det personliga ansvaret i samhället borde lagstiftas bort. Den tycka-synd-om mentalitet utan grund som du uttrycker är just en av orsakerna till att samhället inte sätter hårt mot hårt när det gäller brottslingar utan istället daltar på gammalt Sossemaner med desamma.

vresiga gubben sa...

Daniel och Mats Ceder är typiska exempel på det inskränkta tänkande som tvingade Anna Sjödin att avgå. Epitet som "fyllekaja" och "fyllekärring" säger mycket om just Daniel och Mats Ceder, och deras tankeförmåga. Men varför sitter jag här och ägnar tid åt dessa intellektuella dvärgar? Nä nu skall jag äta lunch istället!

Unknown sa...

Hej Vresig Gubbe!

När du skriver om att DN och SvD drar paralleller mellan det som nu skett inom SSU och Anna Sjödin tycker jag att du verkar dra lite egna outtalade paralleller..
Att man drar upp Anna sjödin beror ju på att det helt enkelt inte finns någon ledare av SSU, och orsaken till det är just att Anna avgick till följd av Crazy Horse händelsen.

Hurvida hon är ett offer för en ordningsvakt som slagit henne för att enbart ha druckit alkohol (något som folk som jobbar på baren borde gilla) får stå för dig.. Jag kan ju lika väl säga att det är ordningsvakten som blev överfallen av en galen virr-panna och behöver inte lägga upp bevis för det heller.
Sen att du tycker att AS är offer för rättsapparaten då hon inte kan överklaga dagsböter så kan jag väl hålla med dig.

Njut av din lunch och ha en bra dag!

Peter A sa...

"AS är offer för rättsapparaten då hon inte kan överklaga dagsböter"

- Man kan göra det och hon gjorde det, men fick avslag som inte handlade om att straffet var dagsböter.